Zum Inhalt springenGehe zur Fußzeile

Nationaal park

Zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes. Bos, stuifzand en schilderachtige esdorpen. Voor een afwisselende fiets- of wandeltocht bent u in Nationaal Park Dwingelderveld op de goede plek.

DE HEIDE IN BLOEI

Natuurmonumenten plagt daarom regelmatig stukken heide, zodat de heide zich kan verjongen. Ook laten we koeien en Drentse heideschapen op de heide grazen. Zo blijft het open landschap in stand en zijn planten als klokjesgentiaan en zonnedauw van een toekomst verzekerd. Vlinders, libellen, reptielen, amfibieën en vogels behouden de ruimte die ze verdienen.

Natuurlijker bos
In het Dwingelderveld wordt stuifzand afgewisseld met bos, heide en jeneverbesbosjes. De bestaande saaie productiebossen vormen we geleidelijk om tot natuurlijker bos. We creëren open plekken en laten dode bomen staan, zodat de kleine en grote bonte specht in holtes kunnen broeden. Dood hout mag blijven liggen. Onder de schors leven larven, die bovenaan het menu staan van diverse zangvogels.

ORIENTATIECENTRUM SPIER

Het oriëntatiecentrum in Spier heeft een grote maquette van het Dwingelderveld. Ook wel de Boslounge genoemd. Dit is onderdeel van ons hotel. Ook zijn hier foto's te zien van de omgeving. Dit centrum is niet zo groot maar wel leuk om te bezoeken. Hier kunt u ook genieten van een kopje koffie na een wandeling of fietstocht.

BEZOEKERSCENTRUM RUINEN

Bij Ruinen in het bezoekerscentrum kunt u veel informatie krijgen over het
Dwingelderveld. Hier kunt u leuke activiteiten ondernemen. Er is een pad dat in het water loopt met aan de zijkanten glazen wanden, waardoor u onder water kunt kijken.
Ook zijn er leuke dingen te koop, zoals boeken over de natuur of
knuffels. Tevens is er een maquette van het Dwingelderveld.

BEKIJKT U OOK EENS

HETNATIONALE PARKVAN DRENTHE

Van harte welkom in Het nationale park van Drenthe!